Plintă parchet laminat din MDF sau plastic?

plinta parchet

Când vine vorba de schimbarea pardoselii lumea cel mai repede se gândește la parchet laminat. Parchetul laminat este pardoseala care se poate monta cu efort financiar minim și fără a fi nevoie de o pregătire specială a stratului de suport.

Parchetul laminat se finalizează pe margini cu plintă de parchet. Acest accesoriu are rolul de a masca golul de dilatare între parchet și perete. Plinta de parchet poate fi fabricată din mai multe materiale, dar cele mai frecvent întâlnite în comerț sunt din plastic și MDF.

MDF-ul este un material compozit cu compoziție foarte asemănătoare cu materialul parchetului, dar nu este prevăzut cu strat de rezistență. Suprafața lor este acoperită cu o folie care oferă posibilitatea potrivirii culorii și a modelului cu parchetul laminat. Plinta de parchet din plastic este ceva foarte asemănător doar că materialul de bază este o un plastic de grosime 1-1,5 mm. Plinta de parchet din PVC este de obicei prevăzute cu niște canale care pot fi utilizate pentru ascunderea unor cabluri. Nu sunt multe diferențe majore între cele două tipuri de plinte. Cele din MDF sunt mai rezistente și sunt mai ușor de montat, însă cele confecționate din PVC sunt mai ușoare și pot avea canale pentru cabluri.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *